Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

John Van Kaathoven
Piet van Thielplein 21
5741 CP BEEK EN DONK

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.30 - 18.00 uur
Wo: 09.30 - 18.00 uur
Do: 09.30 - 18.00 uur
Vr: 09.30 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

In de maand december hanteren we aangepaste openingstijden.

John van Kaathoven úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Verantwoord alcoholgebruik

Verantwoord alcoholgebruik

topslijter is dé drankenspeciaalzaak van nederland. topslijter staat voor verantwoord alcoholgebruik. daarom willen wij via deze weg onze bijdrage leveren aan verantwoord alcoholgebruik en het helpen terugdringen van misbruik van alcohol. in de eerste plaats en misschien wel de grootste verantwoordelijkheid is het tegengaan van de verkoop van alcoholhoudende dranken aan minderjarigen. topslijter houdt zich dan ook strikt aan de regels en wetgeving die bestaan voor de verkoop van alcoholhoudende dranken.

Alcohol en minderjarigen

Jongeren onder de 18 jaar zullen geen alcoholhoudende dranken kunnen aankopen bij topSlijter. Alle medewerkers van topSlijter zijn dan ook, wanneer zij denken dat je jonger dan 25 jaar oud bent, geïnstrueerd om je naar legitimatie te vragen. Aangezien het wettelijk verplicht is om je te allen tijde te kunnen legitimeren, zal dit geen probleem moeten zijn.

Advies voor ouders of verzorgers

Als ouder of verzorger kun je uiteraard het goede voorbeeld geven aan je kinderen, drink met mate!
Zorg dat je weet waar je kinderen zich mee bezig houden en houdt de regel, geen 18 geen alcohol, stevig vast.
Je kan jezelf uiteraard goed laten informeren over de werking van alcohol en de gevolgen van overmatig alcoholgebruik bij zowel jongeren als ouderen.

Meer informatie?

....

Wat is verantwoord alcoholgebruik?

Het ultieme drinkadvies is helaas niet te geven, want de effecten en risico’s van het gebruik van alcohol verschillen te veel per persoon. Wel kun je door onderstaande vragen te beantwoorden voor jezelf een verantwoorde manier vinden om met alcohol om te gaan.

Waarom drink je alcohol?

Alcohol drinken omdat het lekker is hoeft niet verkeerd te zijn. Zorg alleen dat je geen alcohol drinkt om te ontspannen, om stress of problemen te vergeten, om erbij te horen, om verlegenheid te overwinnen of om gesprekken aan te kunnen gaan. Het drinken om de verkeerde redenen verhoogt de kans op afhankelijkheid.

In welke situatie drink je?

Alcohol drinken tijdens sport, werk of vlak voor verkeersdeelname verhoogt de kans op ongevallen. Tijdens de zwangerschap of de periode dat borstvoeding gegeven wordt, wordt het gebruik van alcohol sterk afgeraden. Het kan leiden tot schade bij het (on)geboren kind. Zorg tevens dat je geen alcohol drinkt in combinatie met medicijnen en/of drugsgebruik, ze zorgen voor een extra belasting van het hart. Houdt rekening met de mensen om je heen, jouw drinkgedrag kan immers anderen stimuleren tot (overmatig) drankgebruik.

Hoeveel drink je?

Alcoholgebruik kan schade aan de gezondheid aanrichten. Het Nederlands instituut voor Gezondheidsbevordering geeft daarom als richtlijn voor verantwoord gebruik: voor vrouwen maximaal twee glazen en voor mannen drie glazen per dag en twee dagen per week niet. Wees dus bewust van de gezondheidsrisico’s van alcohol en drink met mate! Alcohol is een bewustzijnsverlagend middel. Kortom hou jezelf onder controle.

Hoe vaak drink je?

Als je regelmatig drinkt, bestaat de kans psychisch afhankelijk van alcohol te worden. Gewenning, gewoonte en afhankelijkheid sluipen er veelal ongemerkt in. Probeer geregeld eens niet te drinken.

Jouw reactie op alcohol?

Als je prikkelbaar of zelfs agressief wordt van alcohol, moet je jezelf afvragen of je wel alcohol zou moeten drinken. Openheid en eerlijkheid zijn belangrijke aspecten om je drinkgedrag niet uit de hand te laten lopen.

Weetjes!

  • Een glas bier bevat net zoveel alcohol als een borrelglaasje jenever
  • Hoe vaker je alcohol drinkt, hoe minder je ervan gaat proeven
  • Door het drinken van alcohol gaat je reactievermogen achteruit
  • Alcohol ontrekt vocht uit je lichaam, je krijgt er (meer) dorst van
  • Alcohol en verkeer gaat niet samen
  • Alcohol heeft effect op je sportprestaties van de volgende dag