Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

John Van Kaathoven
Piet van Thielplein 21
5741 CP BEEK EN DONK

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.30 - 18.00 uur
Wo: 09.30 - 18.00 uur
Do: 09.30 - 18.00 uur
Vr: 09.30 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

In de maand december hanteren we aangepaste openingstijden.

John van Kaathoven úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Château Hautes Terres Bordeaux Blanc

(4,0 / 5)
(reviews: 1)
Château Hautes Terres Bordeaux Blanc
Château Hautes Terres is eigendom van de familie Cazade en ligt in het kleine dorpje St. Léger de Vignague, midden in de wijngaarden van Bordeaux. Dit kleine dorp ligt op nog geen 5 km afstand van het allerkleinste Franse dorpje Castelmoron-d’Albret, een echte aanrader als u in de buurt bent.

Het landgoed wordt voor het eerst in de boeken genoemd in 1831. In de meest recente geschiedenis wordt het château in 1945 aangekocht door de familie Lambert, wier dochter Gilberte het landgoed erft. Zij trouwt in 1960 met René Cazade en samen breiden zij het landgoed uit tot een oppervlakte van 115 hectare. Allereerst als gemengd bedrijf, wat toentertijd heel gewoon was, maar sinds de 70er jaren wordt het château alleen nog maar omringd door wijngaarden.

Gilberte en René en momenteel ook hun zoon Philippe, hebben veel geïnvesteerd in de wijngaarden waardoor ze bekend staan als een onafhankelijke wijnboer die goede kwaliteitswijnen maakt.

Zo goed zelfs, dat de drie Michelinsterren kok Joël Robuchon, een grootheid in de Franse gastronomie, Château Hautes Terres per glas verkoopt in zijn restaurant in Parijs.

De ondergrond (terroir) bestaat grotendeels uit een combinatie van klei en kalkgronden, waarop grote keien (graves) liggen. De wijngaarden liggen op de hoogste hellingen uit die regio.
De manier van wijnmaken is traditioneel. De familie maakt echter wel gebruik van de meest moderne technieken. De temperatuur gereguleerde cuves zijn van roestvrijstaal. Door de strenge selectie van de trossen, worden alleen de beste druiven vergist.
€ 7,49
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Regio
Bordeaux
Druivensoort
Sauvignon Blanc 75%, Sémillon 15% en Muscadelle 10%
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
12.5% vol
Soort wijn
Wit
Kleur
bleekgele kleur
Geur
aroma van citrusfruit, fris en aangenaam
Smaak
sappige smaken van peer en appel maken de Hautes Terres rond en zacht
Afdronk
een frisse limoen blijft goed nahangen
Wijn-spijs
apéritif, Fruits de Mers, wit vlees en kazen zijn ideaal om van een witte Bordeaux te genieten
  • Mark Bouwmeister
  • 24-10-2020
  • (4,0 / 5)

Heerlijk fris

Gisteren op advies van onze plaatselijke Topslijter Wacki deze wijn gekocht voor bij een quiche met peer en gorgonzola en een witlofsalade. Was tot nu toe zo bekend met een witte Bordeaux, maar deze was perfect bij het eten en ook voor mijn tafelgenote een bijzonder aangename verrassing.

Plaats een review