Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

John Van Kaathoven
Piet van Thielplein 21
5741 CP BEEK EN DONK

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.30 - 18.00 uur
Wo: 09.30 - 18.00 uur
Do: 09.30 - 18.00 uur
Vr: 09.30 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

In de maand december hanteren we aangepaste openingstijden.

John van Kaathoven úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Nederland Whiskyland

Nederland Whiskyland

Ja, u leest het goed. Wist u dat Nederland een echt whiskyland is? Velen weten het niet, maar in Nederland zijn er meer dan 2,5 miljoen whiskyliefhebbers. Dat zijn, op een totale bevolking van 17 miljoen minus de jongeren onder de 20 jaar van circa 4 miljoen (26-11-2015 CBS), 13 miljoen potentiële whiskyliefhebbers en dus 20% van het totaal.

Met deze aantallen en de kennis die we inmiddels hebben, lopen wij voor op de Schotse whisky-experts, althans, dat beweren de experts uit Schotland zelf tegenover filmmaakster Gwen Jansen (zie verderop in dit artikel). Ook qua aantal whiskymedia en whiskyschrijvers lopen wij voorop. En hebben wij inmiddels de grootste whiskybeurs ter wereld hier in Nederland, in Den Haag om precies te zijn (http://www.whiskyfestival.nl).

Niet alleen drinken, maar ook maken

Whisky komt uit Ierland, Schotland of de VS. Punt. Maar is dat wel zo? Steeds meer landen bekwamen zich in de kunst van het maken van heerlijke whisky’s. Japan en Canada zijn al heel bekend, maar ook landen als Nieuw-Zeeland, Duitsland, India en Zuid-Afrika produceren steeds meer whisky’s van hoge kwaliteit. En tal van kleine distilleerderijen verspreid over Europa, die vrijwel uitsluitend kleine hoeveelheden voor de lokale markt produceren. En ja, zelfs in Nederland worden inmiddels diverse whisky’s gemaakt en op de markt gebracht. Voorbeelden zijn Sculte Fine Whisky oet Twente, Frysk Hynder bij Us Heit in Bolsward, Millstone bij Zuidam in Baarle-Nassau. De Millstone whisky’s waren de eerste van Nederlandse bodem, waarvan de eerste batches uit 1997 stammen. Het eindproduct kwam pas in 2007 op de markt. Millstone is verkrijgbaar in vier landen, te weten Nederland, België, Japan en Denemarken.

Documentaire Nederland Whiskyland

Nederland Whiskyland is de titel van de veel besproken dynamische documentaire die onafhankelijk filmmaakster en whiskyliefhebster Gwen Jansen heeft gemaakt over de opmerkelijke en unieke whiskycultuur in Nederland. De filmopnames duurden in totaal drie jaar. September 2014 is de film afgerond. Er is zowel een Engelse als Nederlandse versie gerealiseerd. De film heeft een lengte van 46 minuten. De film beleefde haar wereldpremière op zaterdag 20 september 2014 op het filmfestival FILM BY THE SEA in Vlissingen.

De dubbel dual layer DVD en Blu-Ray is in beperkte oplage online te bestellen via www.nederlandwhiskyland.nl inclusief veel bonusmateriaal.