Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

John Van Kaathoven
Piet van Thielplein 21
5741 CP BEEK EN DONK

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.30 - 18.00 uur
Wo: 09.30 - 18.00 uur
Do: 09.30 - 18.00 uur
Vr: 09.30 - 19.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

In de maand december hanteren we aangepaste openingstijden.

John van Kaathoven úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Glühwein met Mar de Palha Syrah

 De Mar da Palha Syrah is robuust en intens. De geur is levendig en kruidig, met tonen van bramen, zwarte bessen en pruimen. Wanneer je ‘m proeft valt meteen de rijpe en genereuze smaak op met volop donkere pruimen en bramen en een vleugje hartigheid met rijpe tannine in de afdronk. De warmte van Portugal proef je terug in het glas glühwein wanneer je deze met de Mar de Palha Syrah maakt!

 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 
Hoe maak je de glühwein?
Prik de 8 kruidnagels in 1 sinaasappel, pers de andere sinaasappel en snijd de schillen in reepjes. Pak een pan en doe hier de Mar da palha Syrah wijn in, zet deze zachtjes op en laat ‘m niet koken want dan verdampt de alcohol. Voeg nu de hele sinaasappel met kruidnagels toe samen met de steranijs en de kaneelstokjes. Dan mogen de reepjes sinaasappelschil en het sap erbij. Proef dan even en voeg naar smaak bruine basterdsuiker toe. Laat het met de deksel op de pan op een laag vuur staan, minstens 20 minuten, maar langer is nog beter. Controleer af en toe wel of het niet kookt!

Is hij goed op smaak? Verdeel de glühwein dan met een soeplepel over 4 gezellige glazen of mokken en warm je lekker op met een glas glühwein!

Prost!

 

« Terug